dijous, 25 d’abril del 2013

 
Cartell dissenyat per Mercè Fondevila 

Carlinada...

 
Vitrina del Consell Comarcal del Berguedà
(llocs emblemàtics de la comarca per fets carlins, armes carlines,
premsa carlina, personatges carlistes...)


divendres, 19 d’abril del 2013




Programa d’actes:

A les 9 del matí, a la plaça de l’Església d’Avià, esmorzar popular (1 euro).

De 10 a 11, a l’Ateneu d’Avià, inscripció (5 euros) i recollida de la documentació del I Simposi d’Història del Carlisme.

A les 11, a l’Ateneu d’Avià, obertura del simposi i lectura de les ponències.

Les ponències presentades són:

1. Ramon Arnabat. Visca el rei i la religió! El reialisme durant el Trienni Liberal (1820-1823).

2. Montserrat Moli Frigola. Desamortització i carlisme. Les vendes de béns nacionals dels carlins a la província de Girona.

3. Joan Xavier Quintana. Genealogia d’un alçament carlí a Catalunya: el cas de Francesc Costa a Sant Vicenç dels Horts.

4. Xavier Campillo Besses. Lluís Joy i Vidal. Biografi a d’un capità de la milícia nacional (1790-1838).

5. Martí Picas. Les defenses carlines exteriors de Berga (1840).

6. Núria Sauch Cruz. Un retrat del general carlista Ramon Cabrera a partir de la premsa liberal (1840).

7. Josep Albert Planes. Advocats i levites. Una aproximació sociològica a l’elit del carlisme urgellenc (1860-1875).

8. Tura Clarà Vallès. Els mestres d’escola durant la darrera carlinada.

9. Rafael Pérez Cabanes. Galdós, una perspectiva del carlisme.

10. Robert Vallverdú. La desfeta del Terç de Nostra Senyora de Montserrat. Aproximació sociològica als seus components.

11. Ferran Sánchez-Agustí. El requetè contra Franco. El carloctavisme.

12. Jaume Campàs. Restaurante El Siglo. Una epopeia en la lluita antifranquista (1970-1977).

A les 15 hores, dinar (15 euros) per als que vulguin a l’Hotel Berga Park, de Berga.

A les 18 hores, breu ruta pel lloc on va ser detingut el Comte d’Espanya, a Avià.

A les 20 hores, presentació del llibre El carlisme ahir i avui, amb les ponències del I Simposi d’Història del Carlisme, a la sala d’actes de l’Hotel Berga Park, de Berga.

A les 21 hores, sopar de cloenda (25 euros) al restaurant de l’Hotel Berga Park.

Venda de llibres al matí a l’Ateneu d’Avià i a l’Hotel Berga Park a la tarda.

NOTA: Els que vulguin acudir als àpats s’hauran de posar en contacte directament amb la direcció de l’Hotel Berga Park per tal de reservar lloc (a tot estirar una setmana abans): http://www.hotelbergapark.com/ca/

Preus: dinar, 15 euros; sopar, 25 euros; dormir, 40 euros / habitació doble / nit

Per a reserves a l’Hotel Berga Park o al restaurant: reserves@hotelbergapark.com / 93 821 66 66


Consulteu

Blog de la Secció d'Història del Carlisme
del Centre d'Estudis d'Avià

Haikus del Pedraforca




Títol: Haikus del Pedraforca
(96 pàgines)
Avià, febrer de 2013
Editat per: Centre d'Estudis d'Avià
Col·lecció: Poesia, 1
Autor: Toni Gol Roca 
Pròleg: Jordi Vintró
Nota preliminar: Toni Gol Roca
Foto de l'autor: Fede
Haiku de coberta: Homenatge a Joan Martí del Castillo
 

Receptes de cuina. Avià




Títol: Receptes de cuina. Avià
(132 pàgines, 9 fotografies en color)
Avià, 2012
Editat per: Centre d'Estudis d'Avià
Autor: Casal de la Gent Gran. Cuineres: Carme Albacete, Carme Beringues, Maria Teresa Caldaré, Montserrat Casals, Carme Cols, Rosa Maria Costa, Mercè Moral, MAria Carme Muntada, Carme Pujals, Maria Subirana, Eulàlia Trasserra i Hortènsia Vila 
Presentació: Junta del Calsal de la Gent Gran
Amb bons auspicis: Patrocini Canal, alcaldessa d'Avià Portada: Montse Mas
Foto contraportada: Casal de la Gent Gran d'Avià
Dinamitzadora de la Gent Gran: Lurdes Bover
Arranjaments: Rossend Mangot
Amb el suport de: Ajuntament d'Avià i Diputació de Barcelona

Receptes: Amanides i entrants (8), arrossos (5), sopes i cremes (15), verdures (14), carns (24), peixos (10), postres (24), rebost (5), begudes (3), salses (3) i esmorzars dels segadors (2)